Web Analytics Made Easy - Statcounter

امکان آموزش زبان‌های عربی و انگلیسی در مدارس کشور از دیرباز وجود داشته است. هرچند در روزهای اخیر هم روند آموزش زبان‌های آلمانی و فرانسوی در کشور مطرح شده است. با توجه به شرایط موجود در سیستم آموزش کشور روند این نوع آموزش‌ها جای تامل دارد.

به گزارش برنا؛ روند زبان آموزی برای دانش آموزان چندان جذابیت ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب دانش آموزان ایرانی در زبان انگلیسی و زبان عربی ضعیف هستند و برای جبران نارسایی‌های موجود باید به موسسات زبان آموزی مراجعه کنند. طی روزهای اخیر حسن ملکی، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی از تالیف کتاب‌های زبان آلمانی و فرانسه و اجرای محدود و آزمایشی آن در پایه هفتم خبر داد و گفت: این دو، جزو دروس انتخابی هستند. باید دانش‌آموزان را به تدریج از وابستگی‌ به زبان انگلیسی رها کنیم. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که در زمان ریاست محمد بطحایی، وزیر اسبق وزارت آموزش و پرورش هم  آموزش زبان روسی عنوان شده بود اما این مقوله کاری از پیش نبرد و اجرایی نشد.

نبود بستر لازم برای آموزش زبان‌های آلمانی و فرانسوی در مدارس کشور 

محمد رضا احمدی سنگری، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس درباره روند آموزش زبان آلمانی و فرانسه در مدارس کشور به خبرنگار برنا گفت: هنوز بستر آموزش‌ این زبان‌ها در مدارس کشور وجود ندارد. 

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس  افزود: توسعه این آموزش‌ها نیازمند اقدامات اساسی و ایجاد بسترهای لازم است، در غیر این صورت نمی‌توان  اقدامات را انجام داد.

به گفته احمدی سنگری هر گونه اقدامات در این باره نیازمند بررسی‌های همه جانبه است.

هنوز بستر لازم برای آموزش زبان خارجه در مدارس وجود ندارد/ آموزش در ایران ناکارآمد است

محمدرضا نیک‌نژاد، کارشناس آموزش و پرورش درباره روند تدریس زبان‌های خارجه در آموزش و پرورش به خبرنگار برنا گفت: هنوز بستر لازم برای آموزش زبان خارجه در مدارس کشور وجود ندارد. به طور کلی آموزش در ایران ناکارآمد است. در میان دروس ناکارآمد آموزش دروس زبان انگلیسی و عربی از دیگر دروس ناکارآمدتر است.

او افزود: در سیستم آموزشی کشور تجربه آموزش زبان‌های انگلیسی و عربی وجود دارد. زبان عربی در قالب دروس متفاوت پیش از دبستان به نوآموزان آموزش داده می‌شود. هرچقدر که می‌گذرد  دانش آموزان بیش از پیش از این دروس فراری هستند.

این کارشناس آموزش و پرورش ادامه داد: بازخورد آموزش‌ها این است که دانش آموزان زبان عربی و انگلیسی نمی‌آموزند و علاقه‌ای هم به این دروس ندارند. البته گریز دانش آموزان از این دروس در بین برخی به تنفر تبدیل شده است.

نیک‌نژاد  گفت: دانش آموزان در آموزش و پرورش کشور بعد از پایان دوره متوسطه  به شکل کاربردی نکات خاصی را نمی‌آموزند.

این کارشناس آموزش تاکید کرد: ساختارهای آموزش در روند زبان آموزی مورد توجه قرار نگرفته است. آموزش زبان فقط در قالب موسسات آموزشی  موفق‌تر است. البته پیشنهادهایی هم شده تا زبان آموزی را از ساختار مدرسه برداشته و در چارچوب آموزش‌های رسمی از آموزش‌های عملی و موسسه‌ای استفاده شود.

او افزود: سیستم آموزش کشور در آموزش زبان‌های انگلیسی و عربی ناکارآمد است. در این شرایط چگونه می‌توان آموزش زبان‌های آلمانی و فرانسه را به دیگر زبان‌ها گنجانده شود.

                  روی آموزش زبان انگلیسی تمرکز شود

 به گفته این کارشناس آموزش و پرورش باید بر روی آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان روز دنیا تمرکز کرد. در صنعت جهانی و نهادهای جهانی همچون یونسکو و سازمان ملل این آموزش‌ها جزو سواد دانش آموزان محسوب می‌شود. بر اساس گزارشات یونسکو فرد باسواد به غیر از خواندن، نوشتن و محاسبه فرد با کسب مهارت در زمینه زبان انگلیسی و کامپیوتر با سواد محسوب می‌شود.

نیک نژاد تاکید کرد: اگر معیار سواد در کشور به این شکل مورد بررسی قرار بگیرد باید به این امر اذعان داشت که آموزش زبان در کشور ما چندان کارآمد نیست. درصورت ورود زبان های آلمانی و فرانسه درکشور  روند آموزش بغرنج‌تر می‌شود.

او گفت: به جای ورود زبان‌های دیگر در سیستم آموزش کشور باید برروی کیفیت آموزش زبان‌های انگلیسی و عربی تلاش شود تا کارایی آموزش افزایش یابد و منابع آموزشی و مالی کشور مورد بی‌توجهی قرار نگیرد.

سیستم  آموزش کشور نیازمند تصمیم گیری‌های مناسب

بر اساس بررسی‌های انجام شده در شورای عالی آموزش و پروش به منظور توسعه آموزش زبان‌های خارجی آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیولی و روسی  شورای عالی آموزش و پرورش مقرر شده است  سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، برای زبان‌های خارجی، سواد درسی  لازم را فراهم کند.  بر این اساس وزارت آموزش و پرورش می‌تواند در مناطقی که امکان تشکیل کلاس برای زبان‌های مذکور باشد نسبت به  تشکیل کلاس و برگزاری امتحانات اقدام کند. امتحانات دروس مذکور  برابر ضوابط و مقررات توسطه وزارت آموزش و پرورش انجام می‌شود. همچنین واگذاری اخذ امتحان دروس مذکور به موسسات واجد شرایط بلامانع است.  برخی از دانش آموزان علاقه‌مند به یادگیری این زبان‌ها هستند و اگر در مناطقی از کشور امکانات لازم فراهم شود تدریس این زبان‌ها با رعایت دستورالعمل‌های وزارت آموزش و پرورش مانعی ندارد. حال در این شرایط انتظار می رود تا روند بسترسازی لازم برای این نوع آموزش ها در مدارس کشور مورد باز بینی قرار بگیرد.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دانش آموزان فرانسه وزارت آموزش و پرورش مجلس برنا ایران آموزش و پرورش صنعت یونسکو سازمان ملل زهرا سلیمانی آموزش زبان های آلمانی وزارت آموزش و پرورش آلمانی و فرانسه انگلیسی و عربی کارشناس آموزش مدارس کشور زبان انگلیسی دانش آموزان سیستم آموزش آموزش کشور زبان آموزی آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۷۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسابقات چهارده‌گانه قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان با رقابت ۴۲۰ نفر به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان برگزار شد.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در حاشیه مسابقات چهارده‌گانه قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان به وضعیت مربیان پرورشی مدارس و برنامه استخدامی این نیرو‌ها اشاره کرد و گفت: براساس قانون احیای معاونت پرورشی باید هر مدرسه یک مربی داشته باشد.

میکائیل باقری، تعداد مربیان پرورشی را زیر ۵۰ هزار نفر اعلام کرد و خاطرنشان کرد: ۶۰ هزار مربی پرورشی در کشور کم داریم که امسال قرار است براساس ماده ۲۸ حدود ۱۱ هزار مربی جذب کنیم.

وی متذکر شد: با وجود این تعداد جذب در مقایسه با بازنشستگان امسال باز کمبود داریم که در این راستا وزیر آموزش و پرورش دنبال راه‌اندازی پردیس ویژه معلم پرورشی است که همه‌ساله حداقل تعدادی را جذب کنند تا کمبود‌ها جبران شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان هم در حاشیه این مراسم به خبرنگار آنا گفت: کلام نورانی خدا، دستورالعمل جاودانی سعادت بشر و حلقه اتصال تمام مسلمین جهان است و در شرایطی که مسلمین در برابر هجوم بی‌رحمانه دشمنان احتیاج به اتحاد و همبستگی دارند، بهترین راه این است که همگی گرد قرآن جمع شوند.

محمد رستم‌پور اضافه کرد: این همان حبل‌الله و رشته محکم الهی است که تمام دل‌ها را به هم مربوط می‌کند و در آیه شریفه ۱۰۳ سوره آل‌عمران به آن دعوت کرده و می‌فرماید: «وَاعْتَصِمُوابِحَبْلِاللَّهِجَمِیعًاوَلَاتَفَرَّقُوا» اعتصام به حبل‌الله همان تمسک عمومی به تعلیمات این کتاب بزرگ است، این همان نور و هدایتی است که در آیات ۱۵ و ۱۶ سوره مائده به آن اشاره کرده و می‌فرماید: «قَدْ جَاءَکُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَ کِتَابٌ مُبِینٌ یَهْدِی بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَ یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَ یَهْدِیهِمْ إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ.»

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان هم در حاشیه این مراسم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا مطرح کرد: ارسنجان با همکاری فرمانداری، دانشگاه آزاد و سایر ارگان‌ها میزبان مسابقات چهارده‌گانه قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان شهرستان‌های بختگان، نی‌ریز، استهبان و ارسنجان است.

سید اکبر کاظمی ادامه داد: این مسابقات در سطح آموزشگاه بین تمامی دانش‌آموزان برگزار شده که ۴۲۰ نفر آنها از شهرستان‌های بختگان، نی‌ریز، استهبان و ارسنجان به این مرحله راه‌ یافتند که امروز به رقابت خواهند پرداخت.

وی با اشاره به حضور داوران ملی و بین‌المللی در این دوره از مسابقات در شهرستان ارسنجان مطرح کرد: مسابقات در رشته‌های فهم قرآن، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، احکام، انشای نماز و گفتمان مهدوی با حضور دانش‌آموزان دختر و پسر در مقاطع متوسطه اول و دوم برگزار می‌شود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ارسنجان در توضیح رشته مربوط به گفتمان مهدوی، گفت: دانش‌آموزان با شبهات مهدوی آشنا می‌شوند و در این مسابقات به صورت گروهی با ایجاد شبهه و پاسخگویی به شبهه به مرحله بالاتر صعود می‌کنند.

کاظمی، موفقیت کشور را در گرو موفقیت آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: کشوری قوی خواهد بود که آموزش و پرورشی قوی داشته باشد.

سروستان میزبان مسابقات قرآنی دانش‌آموزان

بیش از ۴۰۰ دانش‌آموز از شهرستان‌های فسا و سروستان در مسابقات قرآنی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

مدیر آموزش و پرورش سروستان هم خاطرنشان کرد: مسابقات قرآن سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت با حضور دانش‌آموزان فسا، شیبکوه، ششده و قره‌بلاغ در سروستان برگزار می‌شود.

مجتبی فرهادی افزود: بیش از ۴۳۰ دانش‌آموز در رشته‌های قرائت، حفظ، ترتیل، نهج‌البلاغه و اذان در این شهرستان باهم رقابت می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند
  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود/جدول دروس تغییر می‌کند
  • مهمترین دغدغه‌های معلمان نمونه کشور در دیدار با رهبری
  • نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان
  • تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • بحران کمبود معلم در مدارس نباید تکرار شود
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم